De meeste mensen kennen de Bach-bloesemremedies wel. Maar wist je dat er nog veel meer bloesemremedies bestaan? En zelfs nieuwetijdsremedies? In mijn praktijk bied ik deze remedies aan als onderdeel van een consult. Ik heb maar liefst 70 stockflesjes van Bloesemremedies Nederland – inclusief de nieuwetijdsremedies en de combinaties voor de ziel – waaruit ik een persoonlijke remedie op maat kan samenstellen. Dat doe ik met behulp van spiertesten. Jouw ziel geeft dan precies aan welke remedies er in jouw persoonlijke remedie mogen voor jouw heelwording.

Wat is bloesemtherapie?

De bloesemtherapie is een zeer verfijnde natuurlijke geneeswijze. Bloesemremedies zijn energetische remedies die niet alleen gemaakt worden van de bloesems van wilde of biologisch geteelde planten, maar ook van paddenstoelen, edelstenen en energieplaatsen. Er wordt hierbij gebruik gemaakt van de levensenergie van de plant of bloem, de paddenstoel, edelsteen of energieplaats. De remedies worden gebruikt voor gemoedsgesteldheden of emoties die uit evenwicht zijn geraakt. Zo zal bijvoorbeeld een voortdurende angst de levenskracht en vitaliteit van een persoon aantasten. Bloesemremedies zijn katalysators die je helpen met het verkrijgen van inzicht in je bewustzijn. Zo is die angst geen angst, maar het ontbreken van moed, het tegendeel van angst. De bloesemremedies duwen niet je angst weg, maar wijzen je de weg en geven het inzicht hoe je je moed (weer) kunt ontwikkelen. Wanneer je geest in evenwicht is gebracht, zal het lichaam zich zoveel mogelijk op natuurlijke wijze herstellen.

bloesemremedie peer

Waarvoor kun je bloesemremedies gebruiken?

– Spirituele ontwikkeling.
– Innerlijke groei en bewustwording.
– Innerlijk evenwicht en rust.
– Het transformeren van problemen.
– Inzicht in en het oplossen van moeilijkheden.
– Fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel inzicht en evenwicht.

Hoe kunnen bloesemremedies worden gebruikt?

– Innemen vanuit een doseerflesje (direct onder de tong of in een glaasje water).
– In een spray om in te nemen of te gebruiken voor de omgeving.
– Een druppeltje in het drinkwater voor dieren.
– Een aantal druppeltjes in bad.
– Een druppeltje voor de planten en/of de tuin. 
– Uitwendig in een crème of direct op de huid.

Bloesemremedies zijn:

  • Veilig: het zijn energetische producten. Dit betekent dat ze geen materiële bestanddelen van de plant bevatten en daardoor 100% veilig zijn. 
  • Katalysators: ze voegen niets toe of vullen niets aan, maar werken als een katalysator. Ze geven inzicht, doordat je gaat luisteren naar je innerlijke natuur. Het herhaalde gebruik van een druppeltje werkt als een stemvork die je door de herhaling laat meetrillen als een melodietje. Door het gebruik van bloesemremedies maak je een verbinding met je hoger of universeel zelf. Dit universeel zelf is een onuitputtelijke bron, waarin de oplossingen en de aanvullingen gevonden kunnen worden.
  • Geen vervanging voor reguliere hulp, maar ze werken op emotioneel en spiritueel gebied  en kunnen daardoor gebruikt worden als ondersteuning bij reguliere hulp.